Additioneel Kopiëren/FEMU

Momenteel is Koornetwerk Nederland namens een aantal zangbonden, waaronder het KNZV verg. Noord Oost, in onderhandeling met de FEMU omtrent een mantelovereenkomst waarbij de licentie voor additioneel kopiëren en beheer bladmuziek/songteksten 2020 wordt geregeld middels een jaarlijkse afdracht voor elk actief lid van alle aangesloten koren. Deze afdracht wordt voor de koren verrekend middels hun jaarlijkse contributie aan de bond. Hoewel de overeenkomst nog niet helemaal officieel is, heeft het KNZV wel de toezegging van de FEMU gekregen dat, in aanloop van een definitief akkoord, de aangesloten koren voor 2020 in ieder geval gebruik kunnen maken van de licentie overeenkomst. Wat betreft een overeenkomst voor de komende jaren, hierover wordt nog onderhandeld.

Wat betreft de kosten van de licentieovereenkomst 2020 met de FEMU, deze wordt opgevangen binnen de bestaande contributie. Dus geen extra kosten voor de vereniging.

Wat mogen de koren o.a. na het afsluiten van een licentie met de FEMU:

Dan mag u bladmuziek kopiëren voor de volgende doeleinden:

Voor een enkel, later bijgekomen koorlid

Om aantekeningen op te maken

Om beschadigde of zoekgeraakte bladmuziek te vervangen

Om de originele koorpartij te vergroten of te verkleinen

Dan mag u van kopieën zingen, mits u kunt aantonen, dat u de originele bladmuziek in bezit hebt. Dat geldt ook voor concerten. De BUMA is hiermee onlangs akkoord gegaan.

Dan mag u digitaal aangeleverde kopieën gebruiken.

Dan mag u de aangeschafte muziek (evenveel als het aantal leden) digitaal beheren en bijvoorbeeld op pdf aan de leden verstrekken.

Dan mag de bladmuziek op een besloten gedeelte van uw website staan.

Dan mag u songteksten projecteren of in een programmaboekje afdrukken.

Dan mag u vanaf tablets, Ipadsetc, zingen.

Terug naar de Nieuwspagina

Comments are closed.